Trappmått

Använd nätet för att köpa billig trappa med det trappmått du önskar online på nätet.

På denna sidan kan du köpa trappor att använda inomhus och utomhus. Du hittar bilder, länkar och annonser som leder vidare till företag som säljer trappor av olika slag.

Via länkarna ovan kan man hitta olika modeller av trappor med olika trappmått, steghöjd mm.

På denna sida hittar man via bilder, annonser och texter trapptillverkare och återförsäljare av trappor att köpa online på nätet. Man kan också via dessa annonser och bilder hitta många bilder och tips på olika trappor med olika trappmått. Besök stora företag som Bauhaus, Byggmax, K-rauta, XL bygg och Beijer Bygg för att jämföra utbud, trappmått, steghöjd och priser av olika trappor. Du kan också via sidor på nätet hitta instruktioner om hur man tex. räknar ut lämpligt trappmått och steghöjd på en trappa.


Trappmått

Det finns en hel del bra sidor på nätet innehållande fakta, tips, information och instruktioner om att själv bygga en trappa med önskat trappmått eller beställa en trappa efter givna trappmått. En sida med mycket information om detta är Trappfabriken. Här kan man bla. läsa följande : Här i ”TRAPPFABRIKENS MÄTGUIDE” får Du vägledning i hur Du mäter det tänkta utrymmet för din nya trappa. Det är inte svårt och för att vi ska kunna ge er ett lösningsförslag räcker det med ungefärliga måttuppgifter eller en enkel skiss på utrymmet och en idé om hur Du vill ha din trappa. Vi har stor erfarenhet av att rita trappor och ser oftast vad kunden menar i en enkel skiss. De viktigaste måtten är trapphöjden, mäts mellan färdigt golv till golv, trappans bredd mätt mellan vangstyckens utsidor, och trappans längd. Bilderna nedan på trappmått är från deras hemsida.

trappmått trappmått

Nedan annonser från trapptillverkare och återförsäljare av spiraltrappor i trä, stål och metall och andra trappor, trätrappor, vindstrappor, lofttrappor, trappnoslister i metall, plats och gummi, halktejp, mm. Förutom att köpa billig halkskyddstejp kan man genom att besöka dessa sidor hitta ideer och tips på olika inomhustrappor i olika sammanhang samt se olika typer av halktejp som de olika tillverkarna och återförsäljarna har.

Nedan till vänster en bild på trappmått från Byggoteknik. Här kan man bla. läsa om att bygga en trappa. Här visar de steg för steg hur de beräknar och bygger en trappa. Här finns också en trappkalkylator App för Android som hjälper dig räkna ut de mått du behöver. Och är du iPhone-användare kan du istället använda tjänsten online här direkt på webbsidan! Kalkylatorn beräknar trappstegens höjd för att få varje trappsteg lika högt (även första och sista) samt längden på vangstyckena.

trappmått

Besök Vi i villa för att hitta fakta, tips, information och instruktioner om att själv bygga en trappa med önskat trappmått eller beställa en trappa efter givna trappmått. Nedan bilder från deras hemsida innehållande trappmått. Om dessa bilder kan man på deras hemsida läsa följande : Bygg trappa med klassisk rytm. Denna trappa snickras på ett traditionellt sätt med två sidor och en stödbalk i mitten. Stegrytmen är klassisk och bygger på en både urgammal och säker formel. Det är lite av en konst att snickra en trappa som inte bara är stadig och snygg utan också känns behaglig att gå i. Men arbetet går trots allt lätt för det finns en urgammal formel som hjälper byggare av alla slag att få rätt förhållande mellan stegens djup och höjd. För det är viktigt att få en jämn och behaglig stegrytm, oavsett om det är en kort eller lång, brant eller flack trappa.

trappmått trappmått

Köpa trappor

Nedan hittar du länkar för att kunna köpa trappor med olika trappmått och steghöjd till ett passande utrymme.

Bauhaus Bygghemma Trappfabriken Byggmax
Byggoteknik Vi i Villa

Trappmått

Nedan sidor som sajten inomhustrappor innehåller. På denna sida kan du via annonser och länkar hitta fakta, tips, information och instruktioner om att själv bygga en trappa med önskat trappmått eller beställa en trappa efter givna trappmått.

Startsida Ledstänger Spartrappor
Spiraltrappor Trappbelysning Trapprenovering
Trappräcken Trapptillverkare Trätrappor
Vindstrappor lofttrappor